Animatievideo met motion design gemaakt – handig voor marketing

Bij een animatievideo denken mensen wel eens aan een kinderfilm die met de computer is gemaakt. Alhoewel dat zeker een animatievideo is, zijn er zeker ook voor bedrijven mogelijkheden om met een animatievideo aan de slag te gaan. Je ziet het steeds vaker terug in de marketing campagnes voor bedrijven, bijvoorbeeld op de website of social media kanalen.

Met motion design kan een korte video gemaakt worden. Vaak is deze niet langer dan 2 minuten. In deze tijd kan een uitleg worden gegeven. Je ziet vaak dat met motion design animaties bijvoorbeeld een procedure wordt uitgelegd. Maar ook kan er worden uitgelegd hoe een product of dienst werkt. Op deze manier is het voor mensen direct duidelijk hoe alles werkt, zonder dat ze hele lappen tekst hoeven te gaan lezen. Handig dus voor bedrijven.

Hoe werkt een animatievideo laten maken precies?

Gespecialiseerde motion design bedrijven hebben mensen in dienst die precies weten hoe ze een pakkende video moeten maken die aansluit bij uw doelgroep. Het begint dan doorgaans ook met een afspraak. Wellicht heeft u zelf als een idee van het type video dat u wilt laten maken, maar u kunt zich natuurlijk ook laten adviseren door het bedrijf. Na een afspraak zal er een script worden gemaakt. Ook kan er soms al een opzet gemaakt worden van de video. Na de goedkeuring gaat de motion designer vervolgens aan de slag op de computer om een pakkende korte video te maken die het gemaakte script volgt.

Tussentijds zijn er meestal een aantal contact momenten, zo kunt u zien hoe de ontwikkelingen gaan en of het allemaal naar uw zin is. Als de video klaar is zal deze vervolgens aan uw worden opgeleverd en kunt u deze gebruiken op uw website en in uw marketing campagne. Wel is het belangrijk om te kijken welke licenties er zijn verbonden aan de video, dit verschilt per bedrijf.